top of page

נפוחה כמו בלון

עודכן: 9 בנוב׳ 2020

נשים רבות מדווחות כי הן "מתנפחות" בזמן ההריון, בעיקר ברגליים. אם זה קרה לך- את לא לבד.


למה זה קורה?


בגופנו יש מים רבים שנמצאים בין היתר בכלי הדם והלימפה*. בשיגרה, המים נעים בגוף וחוזרים מהפריפריה- הקצוות של הגוף, אל מרכז הגוף- אל הלב. לגוף יש מנגנון מתוחכם שמקנה לו את היכולת להתמודד עם כוח הכובד שמושך את הנוזלים כלפי מטה. בורידים ובכלי הלימפה יש שסתומים חד כיווניים, שמכוונים את הנוזלים כלפי מעלה. בנוסף, פעולת השרירים יוצרת לחצים משתנים סביב הורידים וכלי הלימפה ובכך מסייעת להזרמת הנוזלים כלפי מעלה. שחקנית נוספת בוויסות משק הנוזלים בגוף היא כמובן מערכת השתן.


בהריון הגוף משתנה, אפילו משתנה מאוד:

# נפח הדם גדל= יותר נוזלים.

# הגוף מפריש פחות נוזלים בשתן (כן כן, למרות שאת רצה להתפנות הרבה יותר- את עדיין צוברת יותר נוזלים. התכיפות במתן השתן נובעת מלחץ מכאני שיוצר העובר על שלפוחית השתן, וצבירת הנוזלים מתקיימת על רקע הורמונלי).

# הרחם, העובר והנוזלים שעוטפים את העובר מהווים מחסום למעבר הנוזלים מהפריפריה אל מרכז הגוף.


בקיצור - מתנפחות לך הרגליים!

אל ייאוש, ישנם צעדים פשוטים שתוכלי לנקוט בהם על מנת לשפר את מצבך:

ראשית, הליכה קלה מסייעת בהזרמת הנוזלים כלפי מעלה בזכות פעולת השרירים ברגליים. צאי להליכה, מעבר לכך שזה מרענן ועוזר לשמור על הכושר הגופני בזמן ההריון, זה יסייע עם הנפיחות.

שנית, שכיבה עם רגליים מעט מוגבהות מגובה הלב, למשל בהנחתן על כרית, היא מענה פשוט לכוח הכובד. אין צורך להרים רגליים לתיקרה, מספיקה הגבהה קלה.

אם הנפיחות משמעותית, ישנם פתרונות נוספים שישפיעו על מאזן הנוזלים באופן יותר בולט. אם יש לך צורך בכך, אני ממליצה להתייעץ עם רופא/ת משפחה או פיזיותרפיסט/ית על אופציות טיפול נוספות.


שימי לב- אל תימנעי משתייה! הנוזלים חשובים מאוד לבריאותך ובריאות העובר.


קדימה, כבר יצאת לסיבוב בשכונה?


*מערכת הלימפה היא מערכת הבנויה מנימים, צינורות דקים הדומים לנימי הדם, וקשריות לימפה, מעין צמתים מרכזיים של המערכת. היא מכילה את נוזל הלימפה שדומה בהרכבו לפלזמה של הדם (בפשטות מדובר בדם בלי תאי הדם, פחות או יותר). אחד מתפקידי המערכת הוא לפנות נוזלים עודפים ממחזור הדם. כשיש עומס על המערכת או בעיה בתיפקודה עלולות להיווצר בצקת, נפיחות מימית. הסובלים מבעיות קשות במערכת הלימפה יכולים לפנות לטיפול פיזיותרפיה ממוקד למערכת זו ע"י פיזיותרפיסטים ופיזיותרפיסטיות שעברו הסמכה ייעודית בתחום.


רוצה ללמוד עוד? צרי קשר לתיאום סדנת הכנה ללידה

לתיאום סדנת הכנה ללידה, פרטית ומותאמת אישית, בימים כתיקונם אצלך בסלון ובימי הקורונה- אונליין, צרי קשר-

בעמוד הפייסבוק שלי- חן שכטר - סדנאות הכנה ללידה

באינסטגרם- chens_birthcoach

או באמצעות עמוד "צור קשר" באתר.



כל הכתוב באתר זה הינו בגדר המלצה בלבד, ואינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי מוסמך, אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שיגרם בעקבות שימוש במידע.

 
 
 

Comments


לוגו: חן שכטר פיזיותרפיה נשית והכנה ללידה

כל הזכויות שמורות © חן שכטר

bottom of page